Subscribe to RSS Feed

Criza? Ce e aia?

on June 3rd, 2014 by Angela

Nu e nicio criza, mai lasa-ma in pace! Daca ar fi, n-ar fi crescut vanzarile de masini si electronice in ultimul an. Si n-ar mai fi supermarketurile pline ochi la orice ora din zi (si, uneori, chiar din noapte – vezi programul non stop al unor comercianti, in perioada sarbatorilor).

Iar daca e sa vorbim de locuri de munca, iar nu cred. Nu mi se pare ca e mai greu ca inainte sa te angajezi. Economia merge inainte, bine sau rau, dar merge. Deci, locuri de munca sunt, chiar daca unele mai “dupa auzite”.

Rahatul asta cu “n-ai unde sa te angajezi” e doar o sfanta scuza a celor care nu vor/n-au chef / nu sunt in stare sa schimbe ceva. E muuult mai simplu sa stai pe cur si sa te plangi cu orice ocazie de cat de oropsit esti tu la serviciu, de cat de nedescoperit esti ca valoare si de cat de prosti sunt cei de langa tine, da’ uite, ai dracu’ ei, iau la fel de multi bani ca tine! Sau chiar mai multi! Recunosc, cateodata si pe mine ma apuca amocu’ cand vad ce ma inconjoara, dar daca imi fac nervii praf nu rezolv nimic.

Din fericire, am norocul sa am un loc de munca bun, stabil si fun. Nu muncesc nici ca un negru pe plantatie, de dimineata pana seara. Mi-e cald si bine.

Ce ma deranjeaza, insa, este de ce nu vad toti ce au?

De ce sa injuri jobul pe care TU l-ai ales, cand schimbarea sta NUMAI in mainile tale?

Fiecare dintre noi are optiunea / dreptul sa plece de la un job pe care-l considera nedemn de calitatile / aptitudinile noastre. Daca nu consideri ca esti apreciat / remunerat asa cum trebuie, de ce nu pleci? Iar scuza ca n-ai unde nu merge, clar, am spus mai sus. E doar o scuza patetica.

Orice angajator, din orice domeniu, cand a dat de un om competent, il va lua imediat. Am testat asta pe pielea mea. Si a sotului meu. 😀

N-ar fi mai bine sa-ti evaluezi competentele cu adevarat si sa afli daca intr-adevar esti la nivelul la care te pozitionezi singur? Scade toate diplomele pe care le ai, oricum nu-ti ajuta la nimic. Concentreaza-te pe fix ce stii sa faci si cum stii sa faci lucrul respectiv. Si raspunde-ti tie, in oglinda, de ce nu ai reusit sa-ti gasesti jobul ideal pana acum si trebuie sa “suferi” la locul de munca actual.

Undeva, in subconstientul romanilor, inca mai este prezenta atitudinea “statul sa-mi dea”: casa, serviciu etc. Ei, bine, nu! Nu trebuie sa-ti dea nimeni nimic! Vrei ceva, muncesti si obtii! Nu-ti place jobul? Misca si gaseste-ti altul!

P.S. O parte dintre cei care se plang vehement de locul de munca nici macar nu isi dau seama ca nu aptitudinile ii tin in postul respectiv, ci alti oameni. Din mila.

Tags: , , , ,

Posted in Diverse

Leave a Reply

manele noi
muzica noua
muzica noua
manele 2013