Subscribe to RSS Feed

De luat aminte

on May 24th, 2014 by Angela

Traieste-ti viata. Auzim asta zilnic. Ba, mai dam si peste citate de gen la orice ora pe Facebook. Trecem peste toate fara sa bagam de seama cat de important e sa facem chiar asta: sa ne traim viata. Ca nu avem decat una singura. Si aia scurta. Iar daca mai ai si “norocul” sa traiesti in Romania, e si mai scurta.

Alexandru Arsinel, la venerabila-i varsta, a fost pus in capul listei de transplant. Asta desi pe undeva legea spune ca prioritate sunt tinerii. Domnul in cauza traieste bine-mersi, desi deja a trecut de tinerete acu cateva zeci de ani.

O tanara de douazecisiceva de ani a murit din cauza ca a fost prea jos pe lista de transplant. Nu o chema Arsinel si nici nu avea banii si pozitia sociala asemanatoare cu domnul amintit. Era din Craiova, fata simpla. Si-a pierdut parintii intr-un accident nefericit. Si dupa ce a stat cateva luni in spital, asteptand o minune, a murit. A mai ramas acum doar fratele ei de 14 ani. Singur pe lume. Probabil va ajunge intr-un orfelinat, pana la 18 ani. Dupa care, Dumnezeu cu mila.

Traiti-va viata, dragilor. Mergeti la doctor chiar daca vi se pare ca durerea de cap e o banala migrena. Nu lasati pe maine niciun simptom. Orice junghi luat in vedere la timp va poate salva viata. Noi insine ne salvam viata. Nimeni altcineva! Lasati deoparte orice credeti voi ca este important – cariera, o masina noua, vacanta in Tahiti – si mergeti din timp la control. Sa nu treaca anul fara sa faceti analize.

Toate astea ca sa nu ajungeti un nume pe o lista. Si, mai apoi, un nume intr-un registru al decedatilor in spital.

Iar dupa ce v-ati linistit si ati aflat ca sunteti in regula, da, traiti-va viata! Nu asteptati sa spuneti nimanui ce simtiti, nu va lasati doborati de stresul cotidian, zambiti si iubiti! Ceilalti nu o pot face in locul vostru.

Traiti-va viata. Cu responsabilitate pentru voi insiva.

Dumnezeu sa te odihneasca, Switty!

Posted in Diverse

One Response to “De luat aminte”

  1. Stefan says:

    Citind aceste cuvinte, printre lacrimi, nu pot spune decat ca e un mare adevar tot ce ai spus, dar pacat ca nu sunt decat cuvinte ce nu vor fi luate in seama vreodata… Nu ne putem linisti decat cu gandul ca s-a reunit cu parintii ei si ca nu se mai chinuie prin spitalele din romania mult prea inferioare si ca aparatura si ca medici… Swity, pe numele tau real Oprea Victoria, sper ca ai ajuns intr-un loc mult mai bun si ca esti fericita… Dumnezeu sa te odihneasca!

Leave a Reply

manele noi
muzica noua
muzica noua
manele 2013